Xarrada Anti G20 a València

Jun
03
Jun/03 17:00
Racó de la Corbella
Druckversion
Bloquejar la cimera, recuperar la ciutat
Saturday, 3. June 2017 - 19:00
Racó de la Corbella
Stadt: 
València

Xarrada contra la cimera del G20 amb activistes d'Hamburg. Aquest juny el col·lectiu BlockG20 presentarà la seva estratègia de lluita Anticapitalista a Palma, Barcelona, València i Castelló.

 

Bloquejar la cimera, recuperar la ciutat

7 juliol 2017, Hamburg. Dia per Les Accions en massa de resistència i desobediència a la Zona Roja

Aquest és el nostre pla d'acció per al primer dia de la cimera del G-20. Nombrosos grups i moviments, durant les dues reunions del grup de treball de "Acció a la Zona Roja" al gener i febrer de 2017, han contribuït al disseny i discussions d'aquesta proposta. Hem adoptat col·lectivament el següent pla d'acció el qual servirà com a marc de referència i orientació.

L'estat d'excepció: El G20 ocupa la ciutat

El 7 i 8 de Juliol, els i les caps d'estat i govern dels 20 països més rics i poderosos del món (incloent-hi els EUA) es trobaran a la ciutat d'Hamburg per deliberar sobre el futur del capitalisme global i imperialista. Grans parts del centre d'Hamburg (Karolinenviertel, St. Pauli) es convertiran en zones d'alta seguretat als ulls dels i les residents i critics amb la cimera. Això vol dir, ni més ni menys, que els i les participants de la cimera s'amagaran rere les barricades fetes amb el filferro de pues de l'OTAN, es tancaran després dins d'edificisde blocs de ciment i desplegaran militars, policials i altres suposades forces de seguretat. És per això i per moltes altres raons que està clar que per nosaltres: El G20 - NO ÉS BENVINGUT!"

El G-20 no ens representa!

Ells i elles presentaran "solucions" per als problemes globals que no funcionaran perquè han estat ells i elles mateixes i els seus sistemes econòmics les causes d'aquests problemes: crisis econòmiques, fam, desallotjaments, canvi climàtic, guerres i terrorisme. Ens diuen: "El G20 representa dos terços de la població mundial". I així pensen que tenen legitimitat. Però nosaltres els contestem: No! - els Trumps, Erdogans, Merkels, Putins i Temers d'aquest món no ens representen. Ells i elles només representen al capitalisme global, imperialista. Enfrontant la suposada absència d'alternatives entre l'administració neoliberal del capital i les solucions autoritàries, nacionalistes i racistes a la crisi, escollim l'única alternativa correcta: la solidaritat global, fronteres obertes i la rebel·lió des de baix!

Participació àmplia i legitimació àmplia: Acció de masses desobedient

Volem organitzar una acció anunciada i transgressora. El que farem no serà sempre i necessàriament legal però serà transparent per aquells i aquelles que vulguin participar-hi. Tot i que la participació en aquesta acció comporta riscos, volem organitzar-la de tal manera que tots i totes els i les que volen participar puguin fer-ho. Amb aquesta finalitat volem crear una situació i un ambient previsible per a les persones i els grups d'afinitat que ofereixin possibilitats d'expressió creatives i que tothom sàpiga el que pot passar. Per tant farem acords responsables amb les persones que preparen altres accions que es duguin a terme abans, després, o al mateix temps en diferents llocs. La nostra acció ha de ser accessible perquè siguem milers aquell dia! Volem crear una imatge pública que sigui comunicable a un ampli públic i, per descomptat, als i les residents.

¡Reconquerint la Zona Roja! – a presentar la nostra visió alternativa

Tota Hamburg estarà de peu. Ens alegrem per tots i totes i som solidaris amb tots i totes els que comparteixen la nostra crítica al G-20 i que prendran part en aquest dia amb diverses formes de resistència ja que no pretenem ser l'única forma de representació. Diferents grups ja estan planificant festes als carrers amb concerts, la inclusió i l'intercanvi amb els i les residents, marcant barris rebels amb globus d'heli en les altures, bloquejos de la capital al port, accions descentralitzades i molt més. La nostra contribució a una pràctica crítica de la Cimera serà una acció de masses al mateix  escenari de la trobada del G20. Convidem a tots i totes a contactar amb nosaltres i participar en l'acció!
Junts amb desenes de milers de persones anem a prendre els carrers del cor d'Hamburg. Residents i activistes de diversos països ens unirem per a bloquejar la cimera. Ens organitzarem en diversos "dits", actuant de manera autònoma i alhora coordinada. Sorgirem d'arreu dels escenaris de la cimera: al centre del congrés, a l'alcaldia, a l'Elbphilarmonie; però també a la Zona Roja que serà tancada per la cimera. Arribarem tan lluny fins on puguem. Ja dins la Zona Roja demostrarem les nostres alternatives socials a través de diverses i creatives formes com festes, assemblees i la presa de l'espai públic i edificis abandonats. Ja decidirem si quedar-nos de nit.

Interrumpim l'espectacle del poder

Molts i moltes de nosaltres es prepararan per a l'acció participant en una de les nombroses accions d'entrenament. La nostra meta és molestar la programació de la cimera. Juntes reconquerirem la ciutat, juntes els tancarem, fotrem i bloquejarem la seva vanitosa escenificació com a fòrum dels salvadors del món. Tot perquè ells han posat al món de cap per avall. Les retindrem, perquè les seves fronteres li treuen la llibertat de moviment a milions de persones i a tota una ciutat amb les seves fronteres policials. De totes maneres, quan els mitjans parlin d'aquest dia sobre les "vies d'accés", necessitaran dir que "Estan bloquejats".

La nostra forma d'acció són els bloquejos en massa anunciats, conformats per persones o bloquejos amb materials. Utilitzarem mitjans creatius com a grans ninots, cintes de restricció, matalassos inflables, bicicletes de dos llocs, carrets de compra, banderoles, paraigües, etc. Anem a respondre a aquest espectacle del poder amb imatges de resistència creativa i acolorida. Molts i moltes de nosaltres defensaran el seu dret a la integritat física amb materials de protecció corporal. No anem a iniciar cap confrontació. Cridarem molt fort, també per tots i totes aquells i aquelles que no puguin estar a Hamburg.

Continuïtat i diversitat de la rebel·lia

Molts i moltes de nosaltres participarem per primera vegada en una acció de desobediència en massa. Algunes han participat en les preses de les dragues a les mines de lignit (carbó) a Jänschwalde o Garzweiler o a les protestes en massa contra el TTIP. Algunes han estat involucrades durant anys en iniciatives antifeixistes o de barri. D'altresi van ser part de moviments com el 15M a l'estat espanyol o a la Plaça Syntagma a Atenes. Algunes més van formar part dels aixecaments al Parc Gezi a Istanbul o en les accions de Blockupy. Els nostres orígens i experiències són diferents. Som unionistes, aprenents, estudiants, empleats i empleades, treballadors i treballadores precaris per compte propi, les aturades i jubilades. Som gent amb o sense experiència sobre desallotjaments o documents legals. Anem a teixir la nostra acció junts, de tal manera, que les nostres diferències siguin la nostra fortalesa.

Amb aquesta idea: Anem a tombar la cimera del G-20!

https://www.g20hamburg.org/ca/content/bloquejar-la-cimera-recuperar-la-cuitat

 

Xarrada contra la cimera del G20
Veranstalter_in: 
Endavant
Tags: